top of page
education industry.jpg
Türkiye’de Education Industry Yaz Okulu

Bu, Orta Asya ülkelerinden gelen okul çocukları için İngilizce/Türkçe eğitimi ile Türkiye’deki bir kamptır. Bu çok eğlenceli bir program, Kapadokya turu, her an çocukların yanında olacak Education İndustry’den nitelikli öğretmenler, etkili bir İngilizce/Türkçe dil öğrenme programı, mükemmel yaşam koşulları ve en önemlisi Türkiye’yi tanıtan seyahat ve çocuğun dil ve iletişim becerilerinin gelişimi.

Konaklama yeri

Konaklama Bölgesi

Yakın şehirler

Yaş grubu

Adres

Rehberlik ve ulaşım

Katılımcı sayısı

Etkinlik Takvimi

Organizatör

Sertifikalar

Cevahir Life

Türkiye, Sakarya

İstanbul

11-17 yaş aralığında okul öğrencileri

Kemalpaşa Mah. Dağköy Sk. No: 24/2    Serdivan/Sakarya

Almatı’dan tüm sürecin rehberliği dahildir

(uçak bileti fiyata dahil değildir)

45-52

19.06.2022 - 01.07.2022

AŞ “Education İndustry”

Sertifikayı görüntüle

Konaklama yeri Cevahir life

Konaklama imkanları

Kahvaltı

Öğle yemeği

Akşam yemeği 

Ferah, geniş, yeşillikler içinde bahçe imkanı

7/24 Güvenlik

Etüt ve bilgisayar odası

Kablosuz internet

Ücretsiz çamaşır yıkama ve ütü imkanı

2,3,4,5,6 kişilik odalar

Odalarda televizyon ve buzdolabı imkanı

Projeye dahil

tur programları

Dünya’daki eşsiz yer - Kapadokya

104_b.jpg

Aşk

Vadisi

   Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri’yi içine alan ve genel olarak Kapadokya denilen bölge, bundan yaklaşık 60 milyon yıl önce, Erciyes Dağı, Güllü Dağı ve Hasan Dağı’nın yarattığı volkanik arazinin küllü ve yumuşak tabakasının, milyonlarca yıl boyunca rüzgar ve yağmur suları ile aşınması ile şekillenmiş, oldukça karakteristik bir bölge. Her ne kadar bu bölgenin temelini doğal koşullar oluştursa da burada insan eliyle oyulmuş peri bacaları içinde yaşanan hayatlar, Kapadokya’nın asıl büyülü yanını oluşturuyor.

   Kapadokya tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan şehirlerden biri olduğundan, Hititler döneminde, ticaret ile gelişen yerlerden biri haline geliyor. M.Ö. 12. yüzyıla gelindiğinde, Hitit İmparatorluğu çöküyor. M.Ö 6. yüzyılda ise Pers İmparatorluğu, Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen Kapadokya’ya bugünkü ismini veriyor. M.Ö. 332’de Büyük İskender Pers İmparatorluğu’nu yenilgiye uğratırken, Kapadokya Krallığı kuruluyor fakat M.S. 17’de Kapadokya Roma İmparatorluğu’nun bir parçası haline geliyor.

   3. yüzyılda Kapadokya, bölgedeki doğal koşulların saklanmaya ve gizli yaşamlar sürmeye elverişli olması ile Roma baskısından kaçan Hristiyanların yerleştiği bir yer haline geliyor. Böylece bu bölge, İkon Düşmanlığı’ndan nasibini minimumda almış oluyor. Yine bu dönemde, bölgede Arap akınları yaşanıyor. 11. ve 12. yüzyıllarda ise Selçuklular’ın etkisi görülüyor. Osmanlı Dönemi’nde ise sular duruluyor ve bölge sonunda huzura kavuşuyor. Kapadokya’da kalan son Hristiyanlar ise Lozan Antlaşması sonrası bölgeden göç ediyor.

İstanbul

6006a3f569888fe3f5769edfa0449788.jpg

Boğaz manzaralı Ortaköy Camii

    Dünyada iki kıtada yer alan tek şehir olan İstanbul 

 Tarih boyunca Doğu ve Batı dünyasının buluştuğu, farklı kültürler, medeniyetler ve yaşam biçimlerinin bir arada görülebildiği hoşgörü coğrafyası oldu. Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapan şehir, köklü tarihi geçmişini her bir köşesinde hissettiriyor. 

İnsanlık tarihi ile yaşıt köklü geçmişinde Doğu ve Batı kültürlerinin kesiştiği bir noktada yer alan İstanbul, İstanbul Boğazı’nın ayırdığı Asya ve Avrupa kıtasındaki topraklarıyla dünyanın en özgün kentlerinden.

İstanbul'da gezdireceğimiz yerler

Boğaz manzaralı Ortaköy Camii

Kız Külesi

Sultan Ahmet Camii

Ayasofya Camii

Kapalıçarşı

Suleymaniye Camii

İstanbul boğazı

Beşiktaş Meydanı

     Boğaz manzaralı Ortaköy Camii

 

   Gerçek adı Büyük Mecidiye Camii olan Ortaköy Camii, tarihi açıdan oldukça önemli camilerin başında yer alıyor. İhtişamlı ve estetik görünüme sahip olan Ortaköy Camii, Boğaziçi’nde oldukça şık duruyor ve özellikle fotoğraf çekilen yapıların başında yer alıyor. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan Ortaköy Camii, Ortaköy semtinde yer almaktadır.

     Boğazın İncisi - Kız Kulesi

 

      Boğaz manzarasının vazgeçilmez yerlerinden biri de kuşkusuz Kız Kulesi’dir. Salacak açıklarındaki küçücük bir adanın üzerine inşa edilmiş olan kule, pek çok efsaneye konu olmaktadır. Bunlardan biri ve en bilineni, kuleye adını da vermiş olan (Leander’s Tower) Leandros efsanesidir. Aralarındaki denize meydan okuyan aşıklar Leondros ve Hero’nun hikayesi trajediyle bitecektir.

Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul’un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır.

     Sultanahmet Camii

 

   Sultan Ahmet Camisi Sultan I. Ahmet tarafından 17'nci yüzyılda, Mimar Sinan'ın yetiştirdiği öğrencilerden biri olan Sedefkar Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır. İstanbul’un tarihi semtine adını veren, her daim kalabalık olan Sultanahmet Camii yabancı “İstanbul’da görmesi gereken yerler” listlerinde en üst sıralarda yer alıyor.

     Ayasofya Camii

 

   Ayasofya aynı yere üç kez inşa edilmiş bir eserdir. Günümüzdeki Ayasofya “Üçüncü Ayasofya” olarak bilinmektedir. Ayasofya’nın ilk inşaatı Hıristiyanlığı Roma İmparatorluğu’nun resmi dini olarak kabul eden I. Konstantin döneminde başlatılmıştır. İstanbul’un yedi tepesinden birincisi üzerinde ahşap çatılı bir bazilika olarak inşa edilen ve o dönemde ‘Büyük Kilise’ ismiyle anılan bu yapının açılışı, 360 yılında II. Konstantin döneminde gerçekleşmiştir. 404 yılında başlayan isyanda çıkan bir yangın neticesinde büyük ölçüde harap olan bu yapıdan günümüze ulaşan bir kalıntı bulunmamaktadır.

     Kapalıçarşı

 

   Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da yer alan Kapalıçarşı’nın tarihi 15.inci yüzyılın ortalarına Fatih Sultan Mehmet Dönemi’ne kadar gider. 1461 yılında Kapalıçarşı’nın da temeli atılmış ve yıllar içinde yapılan eklemelerle giderek büyümüştür. Zamanla tüm bölgenin en önemli ticari merkezi haline gelen, Kapalıçarşı, bu yıllarda bir banka ve finans merkezi gibi de hizmet vermiştir.

   Dünyanın yalnızca en eski değil en büyük alışveriş merkezi olarak da tanımlanan Kapalıçarşı, 45 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruludur ve tam 3.600 dükkânı barındırmaktadır. Kapalıçarşı, günümüzde İstanbul’a gelen ve alışveriş yapmak isteyenlerin ilk uğrak noktasıdır. Ziyaretçi sayısı bazen günde 500 bin kişiyi dahi bulmaktadır.

     Mısır Çarşısı

 

   Eminönü meydanının hemen yanı başında bulunan Mısır Çarşısı, renkli baharat tezgahlarıyla kaplı ve hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgi gösterdikleri bir baharat pazarı. Aynı zamanda Kapalıçarşı ile birlikte dünyanın en popüler kapalı pazarlarından birisi konumunda.

Özellikle İstanbul’a turistik amaçlı ziyaret gerçekleştiren herkes, dönüş yolu öncesi Mısır Çarşısı’na uğruyor ve binlerce çeşit baharat ve şifalı bitkiler ile birlikte sevdiklerine lokum, şekerleme, kahve vb. hediyelik ürünlerden alıyorlar. Mısır Çarşısı, yaklaşık 100 adet dükkan ve iki adet restoran içeren bir dizi kapalı sokaktan oluşuyor.

     İstanbul Boğazı

 

   Marmara ve Karadeniz’i birleştiren İstanbul Boğazı, sadece düz olarak hesaplandığında uzunluğu 32 kilometredir. Boğazın kıyıları her dönemde değişik medeniyetlere yurt olmuştur. İstanbul Boğazı, vapur gezileriyle şenlenir. Yazın ada turlarıyla Heybeliada, Büyükada ve Kınalıada’ya giderek İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarabilirsiniz. Şiirsel havası karşısında kendinizi huzurun doruklarında hissedecek ve İstanbul’un kalabalık semtlerini uzaktan seyretmenin tadını çıkaracaksınız.

     İsfanbul Eğlence Merkezi

 

   Dünyada ve Türkiye’de bir Tema Park’ı, AVM ve gösteri merkeziyle birleştiren ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi olan İsfanbul Eğlence Merkezi, 650 milyon dolar değerindeki yatırım bedeliyle 26 Mayıs 2013’te ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Klasik alışveriş merkezlerinden farklı olarak, içinden nostaljik tramvay geçen, üç katlı açık ve kapalı alışveriş caddelerinden oluşan İsfanbul Eğlence Merkezi’nde 200’ü aşkın mağaza yer alıyor. Bowling ve en son teknoloji ile donatılmış sinema salonlarına sahip olan Vialand’ın 8 bin araçlık otopark kapasitesi bulunuyor.

     Süleymaniye Camii

 

    Dönemin Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle 1551-1558 yılları arasında dünyaca ünlü Osmanlı mimarı Mimar Sinan tarafından yapılan Süleymaniye Camii, bir mimari şaheser. Genel kanı bu caminin Sinan'ın kalfalık döneminin eseri olduğu esas ustalığının Türkiye'nin Avrupa topraklarındaki sınır kenti Edirne'de yer alan Selimiye Camii olduğu ifade edilir.

Süleymaniye Camii, Klasik Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biri. Her biri 3 şerefeli 75 metre yüksekliğinde 4 minareye sahip olan caminin kubbesi 53 metre yüksekliğindedir. Görende hayranlık duyguları yaratan bu camiye yakın bir başka camiye uğramanızda da yarar var.

Yaz okulu'nun detaylı programı ve ücretlendirmesi için lütfen tıklayınız..

resim252.jpg

Cevahir

life

bottom of page