Üniversite Hakkında
Kuruluş Öyküsü
Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarına Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından 2005 sonbaharında başlandı. Kuruluş çalışmalarında iş dünyası, öğretim üyeleri, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 500'ü aşkın kişiyi kapsayan araştırmaların yanı sıra "Türkiye ve Dünyada Gelişen Sektörler ve Meslekler Araştırması" yapıldı. Bu araştırmaların sonuçlarından yola çıkılarak ARAMA Katılımlı Yönetim Danışmanlığı tarafından yürütülen tasarım çalışmaları ile üniversitenin temel değerleri ve vizyonu tüm paydaşlarla birlikte tartışıldı. İş dünyasından yöneticiler, öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve yeni mezunların katıldığı çeşitli çalıştaylarda 300'ü aşkın kişi ile birlikte Özyeğin Üniversitesi vizyonu oluşturuldu.
Belirlenen vizyon çerçevesinde çağdaş eğitim sistemi, yaşamla iç içe yenilikçi yapısı, sektörlerle iç içe eğitim yaklaşımı ve buna uygun oluşturduğu programlar ile özgün ve toplumsal gelişime katkı sağlayan bir üniversite olma hedefiyle, resmi olarak 18 Mayıs 2007’de kuruldu.
İlk öğrencilerini Eylül 2008'de İstanbul Altunizade Kampüsü’nde karşılayan üniversite, Eylül 2011’den itibaren Çekmeköy Kampüsü’nde eğitime başladı.
Times Higher Education (THE), Young University Rankings 2021 (Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri) sıralamasını açıkladı. Özyeğin Üniversitesi, dünya genelinde 50 yaşın altındaki yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği sıralamada Türkiye’nin en iyi 5. genç üniversitesi olma başarısını elde ederken, ilk beşte yer alan üniversiteler arasındaki en genç yükseköğretim kurumu oldu.
Dünya genelinde 475 üniversitenin değerlendirildiği ve Türkiye’den 31 üniversitenin yer alabildiği THE Young University Rankings 2021 sıralamasına ilk kez giren Özyeğin Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında 5. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Özyeğin Üniversitesi dünya sıralamasında ise 201 – 250 bandında yer aldı.
Üniversiteler 5 alanda değerlendirildi.
THE Young University Rankings 2021 sıralamasında üniversiteler, öğretim(saygınlık, akademik personel ile öğrenci oranı, doktora derecesi/lisans derecesi verilen akademisyen sayısı, kurum geliri), araştırma(saygınlık, araştırma geliri, akademisyen sayısı, yayınlar), atıf sayısı(alan ağırlıklı atıf etkisi), uluslararası görünüm(yabancı öğrenci oranı, yabancı akademisyen oranı, uluslararası ortak yazarlık) ve endüstriyel kazanç(bilgi aktarımı) olmak üzere 5 alanda değerlendirildi.